Ukens

Beklager mitt fravær av og på i det siste, det må skyldes julen og dens travle tider. Ser det er flere som jeg følger på blogg.no som er mindre aktive i disse dager iallefall. I går var jeg og Adam ute for å skaffe oss litt inspirasjon til kjøkken og bad til det nye huset. Hjelp nå begynner virkelig alt å bli litt mer ekte om dere forstår. Tenk at vi skal bygge oss hus til neste år, spørs om det blir ferdig i løpet av det kommende året, men vi får nå se. 

Jeg har egentlig hatt lyst på ett litt lysere kjøkken, men har falt mer og mer over på det litt mørkere, ja gjerne til og med svart. Jeg føler det blir mer hjemme når det er i litt mørkere farger jeg, men benkeplaten blir iallefall lysere, for når de er svarte viser jo ALT av støv. Har dere noen steder på nett eller noen dere følger på Instagram som har fine kjøkken og bad så hyl gjerne ut. 

Jeg er så spent på hva vi ender opp med til slutt. Tenkte å legge ut litt  bilder etter hvert også så dere kan få se og ikke minst følge med i prosessen med å bygge drømmehuset. Etter at butikkene var stengte så tok vi turen ned til sentrum og spiste et bedre måltid på en kinarestaurant, nam det var faktisk veldig godt også! Jeg hadde en vårrull og biff chopsue eller hvordan det nå enn skrives, Adam hadde innbakte kongereker og biff i peppersaus. 

Kvelden i går fikk vi besøk av et vennepar, vi spilte Mario Cart og så på film. Deilig lørdag rett og slett!

Ukens høydepunkt:

Det må ha vert selveste julaften altså, så mye godt pinnekjøtt og god dessert. Ikke minst menneskene som var tilstede, alle de flotte gavene og mer til. Julaften i år var veldig veldig deilig og avslappende. 

Ukens irritasjonsmoment: 


At beina ikke vil mer, de bare hovner opp hvis jeg er oppe på bena mye eller gjør mye. Haha, ser ut som jeg har lagt på meg ett par kg bare rundt leggene og bena til tider. Ellers har uken vert helt herlig altså!

Ukens cravings: 

Man kan vell ikke annet enn å svare julemat her, herlighet så godt det er med all slags julemat, men jeg er nå enda glad det kun er denne måneden i året vi spiser den. Ellers hadde jeg trilla rundt om kring, og faktisk tror jeg at jeg kunne blitt litt lei til slutt også. Det er jo veldig tung mat. 

Ukens bilde:

Akkurat nå: 

Sitter jeg å ser på kjøkken, stuer, bad, walk in garderober på instagram egentlig, haha. Det er så mye fint, skulle ønske jeg var megarik.

 

Vi skrives – Malin

Graviditetsoppdatering uke 35

Da var julen sånn halvveis over, og alle rakettene er ute i butikkene, lurer på hvor mange millioner vi skyter i lufta hvert år sånn egentlig. Men det er nå utrolig vakkert. Selv savner jeg pinnerakketetene, de var liksom ekstra fine. Tenkte å gi dere ukens faste gravidoppdatering, nå nærmer det seg dere. Åh, som jeg gleder meg til å møte den lille mageboeren min nå. 

♥Termin: 10 Februar på selveste morsdagen.

♥ Uker på vei: 34+1

Dager igjen: bare 45 dager igjen nå, herlighet nå kan jeg si jeg virkelig gleder meg til å møte mini!

Babyens størrelse og vekt: ca 44 cm lang fra hode til føttene og ca 2.38  kg i starten av uken og

2.56 kg i slutten av uken (Preglifeappen) Lurer virkelig på om han er så stor, tror ikke han veier så mye for å være helt ærlig, men man vet jo aldri. 

♥ Kjønn: Liten gutt, som sikkert er minst like sjarmerende som pappaen sin.

♥ Navn: Det får dere alle vite når han ankommer

Utålmodig: Jeg er egentlig ikke så utålmodig.. Jeg er lei av å være gravid, det er sikkert å visst, men jeg vet at det blir travelt når han kommer så jeg prøver også å nyte litt den siste tiden hvor jeg bare trenger å tenke på meg selv når jeg skal ut døra. 

♥ Vektøkning: Startvekten min var på ca 56 kg, Den er godt på vei opp mot 72. 

♥ Hodet ned: Tror han har hodet sånn noen lunde nedover, men ikke lagt seg helt til rette enda det har han ikke.

♥ Hodet festet: Nei

♥ Aktivitet innenfra: Ja aktivitet er det, men på en helt annen måte nå enn tidligere i svangerskapet, nå er det ikke de sparkene eller dunkene på helt samme måte, det er mer bevegelser og så kommer det noen ganger ett par kuler. 

♥ Høygravid: Nope ikke ennå.

 ♥ Søvn: Det føles litt bedre noen netter, iallefall nå i jula, kjennes ut som han har gitt blæra litt plass akkurat sånn som han ligger nå. Går kun på do 2 ganger om natten iallefall. De siste nettene har vert litt bedre enn de pleier å være, det har vert deilig!

♥ Form og plager: Fortsatt bekkenet som ikke spiller på lag, men på selveste julaften så hovnet også bena mine sånn opp at jeg så ikke ut, har vert litt opp og ned siden, men ser hvis jeg går mye og sitter med bena ned på gulvet så hovner de opp med en gang. 

 Barnerom:  Det er jo klart det, må bare få ut barnevognen og bilstolen der fra, men det får gjøres i midten på Januar tenker jeg. 

 Utstyr som trengs: ja hva trengs nå, sikkert mye jeg ikke har tenkt på, men nå er det jul.. resten får man ta etter hvert, det er jo ikke sånn at alle butikkene stenger når man har født. 

♥ Melk:  Nope,  bare ekstremt store boobies.. haha

♥ Cravings: Faktisk så har jeg ikke hatt noen spesiell cravings siste uka, jeg bare spiser alt jeg kommer over.. salt og søtt… virkelig bra sikkert. 

Kynnere: jada, kommer inni mellom de.

♥ Tungt: Ja, jeg føler meg som en hval

♥ Neste kontroll: skal på kontroll i morgen kl 12, så får vi se da hvordan det går med mini og dette er symfysemålet. 

♥ Strekkmerker: nja litt små her og der.

♥ Tanker om fødselen: Kjenner mer og mer på det altså, det må jeg si. Gleder og gruer meg jeg på en gang. 

Vi skrives – Malin

Juleupdate

Da var to av tre dager med familiesammenkomster unnagjort, i morgen er det ribbe som står på menyen. Etter pinnekjøtt på selveste julaften og tapas i dag. Det er så utrolig deilig med så mye god mat! Det har tydeligvis kroppen min andre meninger om for i går kveld ble plutselig begge bena mine til to ballonger, så salt mat og graviditet er ikke til å anbefale i lengden. Etter i morgen må jeg nok skjerpe meg litt, men jeg ødelegger ikke disse tre dagene, det er så utrolig god mat og bare ett par ganger i året man spiser den. 

Tilbake til selveste julaften, dagen startet med at jeg våknet hjemme i barndomshjemmet hos mamma og pappa. I en alder av 26 år hang det faktisk en julesokk på døren min! GU så deilig det var, min siste jul som lille jenta i huset. Grunnen til at det ble overnatting der var fordi Adam var på nattevakt på legevakten så da tenkte jeg hvorfor ikke våkne der. I to tiden kom også Adam etter å ha sovet ut og vert på trening, må nesten få skryte litt av han ikke verst å dra seg på trening på selveste julaften da. Flink!

Vi koste oss med alt det koselige som går på tv, snoking i gaver, smaking på kålrabistappe og masse godis, akkurat slik en jul skal starte. I femtiden kom resten  av gjengen, og rett over seks ble det litt mat på oss også. Micheala som er tantejenta mi på rett over 8 mnd fikk pakke opp litt gaver før hun tok kveld og resten av oss holdt på ei stund utover kvelden. Jeg tror alle ble fornøyde med gavene de fikk i år også, det morsomste var nesten pakkeleken som vi avsluttet kvelden med. 

Både jeg og Adam er så fornøyde med årets gaver fra hverandre. Jeg er så heldig å fikk ny mobil til jul som jeg skal ta i bruk litt senere i uken, må bare velge meg ut deksel til den, fikk også nyfødfotopakke som var litt til oss begge, for fy søren så dyrt det er. Om jeg selv vil kan jeg også ta gravidbilder, men jeg føler meg ikke så forferdelig fresh om dagen, så jeg tror jeg heller sparer de kronene og tar noen søte bilder hjemme heller. 

Adam fikk seg nye timberland sko og nintendo switch med både donkey kong og mario cart til, det var også bittelitt til begge to! Det er sååå gøy, er allerede hekta selv og dagen i dag skal brukes til litt gaming før vi drar på middag til mamma og pappa. 

Forresten i går var vi på tapas med resten av gjengen i familien, det er alltid like koselig da det liksom er da vi prøver å samles hele gjengen på mammas side, og 17 mai da. Dagen går til både snakk, kahoot og brettspill. 

Vi skrives – Malin

 

10 gravidfakta

Da var den lille bloggpausen over folkens, jeg kommer med en juleoppdatering i løpet av romjula. Håper alle hadde en nydelig julefeiring i går, det hadde iallefall vi!

I dag morges lå jeg i sengen og tenkte når lille i magen hikket, hvorfor gjør han egentlig det? Er det vanlig? Så da kikket jeg litt rundt på nettet da vettu, så nå fikk jeg for meg å lage noen fakta om graviditeten og hva som skjer inne i magen hos oss som bærer frem disse både små og store miraklene.

1. Egget

 Når egget inni oss damer er blitt befruktet er det på størrelsen med ikke mindre enn en punktum. 

2. Trøtt

En vet ikke hvorfor gravide ofte blir så utrolig trøtte, spesielt i starten av svangerskapet. Eneste vi vet er at det krever mye energi og skape et helt nytt liv til denne verden. Vi vet også at trøttheten hos mange slipper litt rundt uke 12 når morkaken er ferdig.

3. Pannekake

Helt i starten av graviditeten de frøste 4 ukene faktisk så er embryoet helt flatt, ja som en pannekake da. Det er ikke før i uke 7 det blir mer tredimensjonalt og også da embryoet danner hud. 

4. Svømmeføtter

Tenk at i starten har faktisk fosteret svømmeføtter, men slapp av altså de blir til små søte tær i god stund før fødselen. Alt som går an!

5. Tenner

At 20 melketenner er i ferd med å lages allerede i uke 11. Slapp av det er ikke det vanligste at de blir født med tenner, men det har faktisk skjedd. Noen får tenner veldig tidlig noen sent. Her er det store forskjeller. 

6. Babyen kjenner det

Allerede i uke 13 beveger fosteret seg rundt som en gal der inne, og om du dytter forsiktig mot livmoren vil fosteret også bevege seg mer. Det er der i mot ikke veldig vanlig at du som mor kjenner at fosteret beveger seg så tidlig. 

7.  13

Når vi er 13 uker inne i svangerskapet er fosteret sin bitte lille fot ca 13 millimeter lang fra hæl til tåspissen. 

8. Fingeravtrykk

Så tidlig som i uke 18 får fingrene og ikke minst de små søte tærne sine helt egne avtrykk som ingen andre har. Det er faktisk helt sykt at ingen har like finger eller tæravtrykk som akkurat deg eller meg eller de små mageboerne våre. 

9. Gråt

På ultralyd har man sett at fosteret gjør samme utrykk som når en nyfødt baby gråter, slapp av fosteret er ikke lei seg. Det bare øver seg til det kommer ut.. 

10. Hikke

Mange fostre hikker mye, og når du er i slutten av svangerskapet kjenner en det ofte ganske godt. Grunnen til at fosteret hikker er for å øve seg til å puste. Du skjønner når det hikker så presses mellomgulvet sammen og lungevolumet øker. 

Sånn, da fikk dere noe annet å tenkte på utenom julen. Håper alle har en fortsatt deilig jul <3

Vi skrives – Malin

Babyshower

Hvert år på denne tiden pleier vi å pynte juletre sammen som en familie hjemme hos mamma og pappa. I år var intet unntak og mamma hadde for ei stund tilbake siden spurt om jeg ville være med ut å handle juletre onsdag ettermiddag før vi pynta treet sammen etter på. Jeg ble gladelig med så hun plukka meg opp rundt halv 5, først skulle vi innom søskenbarnet mitt å hente noe babyutstyr jeg fikk av henne. Helt fantastisk når andre venninner eller familiemedlemmer har hatt tidligere og gjerne er ferdig med barn. Da får en mye snadder! Etter litt kaffe og snakk der bar det videre på juletrejakt. 

Vi startet det hele på plantasjen for å se om de hadde noen brukelige trer der, men etter å ha endevendt alle edelgraner som var sikkert to og noen av de tre ganger var de enten for skeive, for ujevne eller for korte. Noen var til og med brune i bladene, derfor ble det bestemt at vi kjøper heller på Spar i nærheten av der mamma å pappa bor. Her var kvaliteten virkelig en helt annet og etter litt om og men og han stakkaren som jobbet der nesten måtte gå “catwalk” med juletrærne så ble nå ett med i bilen. 

Videre bar turen innom på spar for å handle inn nødvendigheter til en god kvelds, for det er standarden når man pynter treet. Masse godis og en god kvelds. Godisen hadde allerede pappa ordnet etter en jobbtur i Sverige så det var kun kveldsen som gjenstod. Lite visste jeg at en fnisete jentegjeng stod hjemme i døra hos mamma å venta på oss.

Hjemover kjørte vi altså, med to blide hunder som sikkert egentlig tenkte få oss nå for faen hjem da vell mennesker. Vi parkerte utenfor og to utålmodige hunder var virkelig klare for å komme inn. Selv om det var tomt for bil tenkte ikke jeg noe over det, for pappa var på vei for å hente lillebror og hans familie tenkte jeg, og lite tenkte hodet mitt over at døren ikke var låst når jeg tok i den. Døra gikk opp og det ble ropt SURPRISE, typisk meg så går jeg inn i en slags sjokktilstand hvor hjernen går litt i stopp. Jeg mener å huske det første jeg sa var herregud, men jeg er usikker. Jeg var iallefall overrasket, for jeg var sååå sikker på at jeg kom til å forstå når denne babyshoweren kom til å finne sted. Den gang ei når til og med mamma blir med på det og bruker tradisjonen vår som lokkemiddel, så jeg ble ikke seende ut så fresh som jeg hadde planer om, men det er jeg nesten glad for. Jeg ble så overrasket og setter så stor pris på at så mange kunne være med og setter av ettermiddagen og kvelden sin for meg og min lille mageboer. Vi er virkelig heldige <3 

Kvelden bestod av deilig tapas, nydelig kake, masse snakk, perfekte gaver og gjetting av vekt, lengde osv. 

Tusen takk <3 

Vi skrives – Malin

Graviditetsoppdatering uke 34

Herlighet folkens, 4 dager til jul nå! Har du alt i boks? Her har roen egentlig senka seg litt nå, i går ble jeg overrasket med en fantastisk babyshower av jentene. Jeg er virkelig verdens rikeste, tenkte å blogge om det med bilder av kvelden i morgen. Burde som alltid tatt enda flere bilder, men det er ikke min sterkeste side enda. Iallefall her kommer ukens gravidoppdatering. 

♥Termin: Den er 10 Februar den.

♥ Uker på vei: 33+1

Dager igjen: 52 dager igjen, kjenner det begynner å nærme seg nå! 

Babyens størrelse og vekt: ca 42 cm lang fra hode til føttene og ca 2.18  kg i starten av uken og

2.35 kg i slutten av uken (Preglifeappen) Lurer virkelig på om han er så stor, tror ikke han veier så mye for å være helt ærlig, men man vet jo aldri. 

♥ Kjønn: Mammas lille prins, tror jeg hadde blitt redd hvis det plutselig poppa ut ei jente nå. hehe. 

♥ Navn: Det får dere alle vite når han ankommer

Utålmodig: Jeg er egentlig ikke så utålmodig, gleder meg jo i hel til å se han, men vet han enda har det best trygt inne i magen min.

♥ Vektøkning: Startvekten min var på ca 56 kg, nå har jeg ikke gått  på vekta denne uka engang, tørr ikke! over 70 iallefall..

♥ Hodet ned: Kjennes ut som han greier å snu seg enda, men jeg er ikke helt sikker. Han flytter iallefall voldsomt rundt på seg der inne. Min lille mageboer <3

♥ Hodet festet: Nei

♥ Aktivitet innenfra: Jada, han spreller hele tiden, og har funnet sin egen lille døgnrytme, han er flink å holde mamma våken om natten iallefall. 

♥ Høygravid: Nope ikke ennå.

 ♥ Søvn: enda ei våken natt nå denne natten.. så er relativt tom i dag. 

♥ Form og plager: Tror alle har fått det meg seg etter hvert jeg. 

 Barnerom:  Det er jo klart det, må bare få ut barnevognen og bilstolen der fra, men det får gjøres i midten på Januar tenker jeg. 

 Utstyr som trengs: ja hva trengs nå, sikkert mye jeg ikke har tenkt på, men nå er det jul.. resten får man ta etter hvert, det er jo ikke sånn at alle butikkene stenger når man har født. 

♥ Melk:  Nope,  bare ekstremt store boobies.. haha

♥ Cravings: Faktisk så har jeg ikke hatt noen spesiell cravings siste uka, jeg bare spiser alt jeg kommer over.. salt og søtt… virkelig bra sikkert. 

Kynnere: jada, kommer inni mellom de.

♥ Tungt: Ja, jeg føler meg som en hval

♥ Neste kontroll: det blir i romjulen, fredag den 28 kl 12. 

♥ Strekkmerker: nja litt små her og der.

♥ Tanker om fødselen: Kjenner mer og mer på det altså, det må jeg si. Gleder og gruer meg jeg på en gang. 

 

Vi skrives – Malin

Juletradisjoner

Nå sitter jeg her og spiser frokost med min kjære før han skal avgårde på jobb, tenkte bare å fortelle litt om dagens planer.

Tenk at det snart er 1 helt år siden vi stod sammen på denne stranden, det året har virkelig bare flydd forbi.. Uansett tilbake til det overskriften handler om.. 

Selv om man blir voksne og flytter ut fra mamma og pappa er det virkelig bare noen tradisjoner man er nødt til å holde uansett. En av disse tradisjonene skal vi gjøre i kveld. Vi skal ut å handle juletre som vi sammen pynter hele gjengen, da står det masse godt på bordet, både godteri, julekaker og chips. Desember er virkelig ingen slankemåned altså, selv om det nesten var det jeg burde hatt nå.

Neida, man skal ikke slanke seg i et svangerskap, men man trenger gjerne ikke å spise som man gjør i jula alltid. Derfor har jeg prøvd å skjerpe meg ekstra de dagene det ikke skjer noe spesielt i jula nå. Fikk sjokk når jeg var hos jordmor og har gått opp 16 kg, så får prøve å være flink i mellom slagene gjennom julen. 

Her på vestlandet ser det veldig dårlig ut for en hvit jul, men hva gjør vell det. Vi får bare arbeide litt ekstra med tanke på juledekorasjonene. Jula den kommer uansett den. Åh, som jeg gleder meg nå altså. 

Ha en fantastisk onsdag <3 

Vi skrives – Malin

 

 

Dagens lille

Litt treig på å blogge i dag, grunnen er at jeg var helt zombie når klokka ringte, opp å hopp måtte jeg i dag fordi jeg skulle til legen og ta noen blodprøver før det bar videre på årets siste gravidsvømming!

Ble faktisk litt uggen av blodprøvene, noe jeg sjelden gjør, men så var det endel glass mer enn jeg pleier også da. haha, måtte være fastende også, og det passet meg fint lite som er matavhengig atm. Overlevde uansett og to brødskiver ble inntatt før det bar rett videre til svømming. I dag lå vi egentlig bare å duppa rundt i bassenget å snakket om all slags. Det er så godt å komme dit altså, virkelig deilig både for kropp å sjel. 

Nå sitter jeg hjemme og inntar en meget god smoothie, den inneholder:

1 yoghurt – dobbel null vanilje

eplejuice 

8 jordbær

8 bringebær

1 banan

litt blåbær

1 hånd havregryn

Er litt sånn halvlei av alt i dag, har gått opp så mye i gravidideten og fikk i går beskjed om at hvis det bikker 20, som jeg allerede er skremmende nært så blir det sett på som “rød” fødsel eller noe. Jeg drømmer egentlig veldig om å ligge i badekar som smertelindring da jeg har veldig god erfaring med det når det gjelder smerter ellers, men det ser jo  ikke fullt så lovende ut da. haha.  For å toppe det så har jeg fått svangerskapskløe og det er grunnen til at jeg måtte ta blodprøver i dag. Kan lage et eget lite innlegg i morgen om akkurat det. 

Vi skrives – Malin

 

Vårt julehjem

Mandags morgen, helgen har egentlig sneglet seg litt forbi. Det gledes voldsomt til julaften nå så jeg tenkte jeg kunne vise dere litt hvordan julen i år er hjemme hos oss. Det ble ikke noe juletre i år, da jeg rett og slett ikke orker å pynte det og sikkert ikke ta alt ned igjen heller. Vi skal jo feire hos mine foreldre så da skal jeg heller være med å pynte litt der på onsdag som kommer nå! Det er liksom en liten tradisjon det, men neste år blir det definitivt juletre her hjemme igjen også, det er liksom en veldig stor del av julestemningen det treet. 

Noen av nissene vi har hjemme, orket faktisk ikke gå opp trappen for å ta bilde av nissene der oppe så det får jeg gjøre en annen dag. hehe, latskap lenge leve. Det er så koselig med jul, føler liksom man får en enda koseligere stemning hjemme. Ha en fin mandag da dere.

Vi skrives – Malin

16.12.2018

 

Ukens høydepunkt:

Var på julebord med jobbdamene i går, spiste nydelig pinnekjøtt som var dampet på øl. Var veldig veldig godt må jeg si! Glemte helt å ta bilder, men det er så koselig å se de utenfor arenaen også, selv om jeg ikke fikk vert så lenge på avdelingen før kroppen sa stopp. De er så utrolig snille og flotte damer! Helter jobber virkelig i barnehage, på alle mulige måter!

Ukens irritasjonsmoment: 

Kroppen min, jeg har så ekstremt vondt i ryggen til tider. Blir mye syting om det om dagene, men jeg er så lei av det nå.. spyyyr

Ukens cravings: 

Alt som heter sukker, kaker, chips og brus.. La julen og nyttår og 2019 komme fort nå slik at mini kommer til verden slik at jeg lettere kan kontrollere meg, jeg er som ett troll når det gjelder mat nå.. Herlighet. 

Ukens bilde:

Se så søte vi er! hehe.

Akkurat nå: 

Skal jeg snart innta litt frokost sammen med Adam, han var på julebord i går så han har nok lyst på en ordentlig frokost nå ja! Hehe, ha en nydelig søndag da dere. 

Vi skrives – Malin