Graviditetsoppdatering uke 31

Tenk at i dag går vi inn i uke 31 av graviditeten og i morgen er det 1 Desember, nå går faktisk tiden fort iallefall frem til jul tenker jeg! Nå er nesten 75 prosent av graviditeten fullført som vil si at det bare er 25 prosent igjen.

♥Termin: Den er 10 Februar den.

♥ Uker på vei: 30+1

Dager igjen: 72

Babyens størrelse og vekt: ca 37 cm lang fra hode til føttene og ca 1.6 kg i starten av uken og

1.7 kg i slutten av uken (Preglifeappen) 

♥ Kjønn: Mammas lille prins, tror jeg hadde blitt redd hvis det plutselig poppa ut ei jente nå. hehe. 

♥ Navn: Det får dere alle vite når han ankommer

Utålmodig: Jeg er egentlig ikke så utålmodig, gleder meg jo i hel til å se han, men vet han enda har det best trygt inne i magen min.

♥ Vektøkning: Startvekten min var på ca 56 kg, nå er jeg oppe i 67 Så ja, den fortsetter å stige den ja. 

♥ Hodet ned: Kjennes ut som han greier å snu seg enda, men jeg er ikke helt sikker. Han flytter iallefall voldsomt rundt på seg der inne. Min lille mageboer <3

♥ Hodet festet: Nei

♥ Aktivitet innenfra: Jada, han spreller hele tiden, og har funnet sin egen lille døgnrytme, han er flink å holde mamma våken om natten iallefall. 

♥ Høygravid: Nope ikke ennå.

 ♥ Søvn: har siste uken sovet litt bedre enn ellers noen av dagene faktisk, sliter bare med å sovne igjen når jeg først våkner. 

♥ Form: Tror jeg begynner å bli vandt med for få timer med søvn i døgnet, kanskje like greit til den lille kommer. Men ryggen er den som plager meg mest, tror jeg går merkelig og bærer kroppen merkelig nå for nå har det begynt å sette seg mellom skulderbladene også og det stråler opp mot nakken og hals og videre opp i kjeven. Ekstremt vondt når det først setter i gang og jeg får nesten litt følelsen av å ikke få nok luft. Noen som har hatt noe lignende?

♥ Plager: svarte vell på det over her, tror jeg lager det til ett punkt fra neste uke av. 

 Barnerom: Tror det er sånn noen lunde klart 

 Utstyr som trengs: Nå er vell det meste i boks, det fikk dere se sist uke. Mangler mer sånne småting som oljer, såper, kluter osv.

♥ Melk: Nei, ikke merket noe til den enda iallefall, er vell gjerne rundt hjørnet, kan bare vente litt til for min del da.

♥ Cravings: Faktisk så har jeg ikke hatt noen spesiell cravings siste uka, jeg bare spiser alt jeg kommer over.. salt og søtt… virkelig bra sikkert. 

Kynnere: jada, kommer inni mellom de.

♥ Tungt: Ja, det blir ikke akkurat lettere nei, begynner å bli hoven i bena også nå. ser etter jeg har stått eller gått mye så ser tærne og anklene litt merkelige ut ja. 

♥ Neste kontroll: Det er i midten på desember

♥ Strekkmerker: Fått noen små på puppene, som har gått fra 75 C til 80 D nå… hvor skal det ende liksom. 

♥ Tanker om fødselen: Gru gleder meg til den fortsatt, gruer meg til den ekstreme smerten, men gleder meg aller mest til gleden det bringer <3

Vi skrives – Malin

Bakekveld med klubbjentene

Vi jentene i klubben har starten en liten tradisjon, vi møtes før jul og baker en kveld sammen. Dette ble startet i fjor og har allerede blitt en tradisjon, i går kveld sa vi vell dette skal vi ALLTID gjøre. Det er så koselig å møtes på den måten og en får kaker en gjerne ikke ellers hadde stått å laget alene. I år ble det laget, karamellstenger, vepsebol, cornflakestopper, kakemenn, serinakaker og sandnøtter så mye godt! Håper ikke dette gravide menneske sluker alt sammen før julen kommer. 

I år hadde vi også “secret santa” hvor vi alle hadde handlet inn en gave til rundt 250 kr hver, vi trekker så en lapp og får utdelt en gave fra en av de andre. Superkoselig og en fin start på juletiden. Vi klarte ikke å være så hemmelige da, men alle fikk iallefall en gave. Veldig veldig fornøyd med min gave, passer så fint inn på kjøkkenbenken!

Her er alt som ble laget, tusen takk for en utrolig koselig ettermiddag og kveld jenter <3 

Gleder meg allerede til neste gang!

Vi skrives – Malin

Litt smalltalk

Dagene surrer og går her hjemme, noen dager er ekstremt kjedelige hvor jeg ikke gjør annet enn å ligge på sofaen hjemme, kanskje setter jeg på en maskin med klær eller så ser jeg på tv3 eller fem i 6 timer i strekk. Mens andre dager er jeg litt mer oppegående å får gjort småting som i går, da fikk jeg handla ved. Slepte lillebror ut dørene som bærehjelp siden jeg ikke klarer å bære noe særlig. Eller som jeg pleier å si, jeg klarer hvis jeg vil, men jeg angrer noe enormt etterpå. Som i går kveld når jeg absolutt skulle ha en vedpakke inn fra bilen fordi jeg ville fyre før Adam kom hjem. Angrer i hel i etterkant, jaja, ser ekstra frem til svømming i formiddag da iallefall. 

Nå sitter jeg å nyter en god frokost med kokt egg og to brødskiver, en med ost og skinke og en ekstra god med nugatti for å ikke glemme et stort glass melk. Nam. Sammen med frokosten sitter jeg å ser på sist ukes episode av Truls ala Hellstrøm, gu for noen herlige menn, det programmet går jeg virkelig ikke lei. Jeg sitter å fniser og ler gjennom nesten hele episoden, de utfyller hverandre på en virkelig morsom og herlig måte de to der.

Etterpå skal jeg bade på havnaberg for å bade med en herlig gjeng gravide. Det er godt det finnes flere i samme båt for å si det sånn, det gjør at man ikke føler seg så alene. Kjenner det skal bli godt for både kropp å sjel med et godt og varmt bad nå, vestlandet har jo vert superkaldt de siste dagene. Lurer på hvordan denne vinteren blir, de sier den blir kaldere enn vanlig, men jeg tror det ikke før vi får se det. Alt er bedre enn de normale slapsete vintrene vi er vandt til her iallefall. 

Ha en super tirsdag alle sammen <3 

Vi skrives – Malin

 

 

Ikke glem dette

Nå som jeg er i det siste trimesteret tenkte jeg å nevne noen ting som gjerne er spesielt viktig å tenke på i forhold til seg selv nå som det begynner å nærme seg at den lille kommer til verden. Det er mye jeg gjerne ikke vet om også, så kom gjerne med tips om du tenker på noe som kan være viktig. 

Slapp av og lad opp

Tenk deg at nå er det ikke så mange ukene til det kommer en ny sjef til verden, og alt dreier seg om han eller hun. Ta deg en ekstra 30 minutt i senga om du har mulighet til det. Snart er det gjerne helt slutt på den tiden med mindre en har barnevakt, og det skjer gjerne ikke før ett par mnd etter at den lille har ankommet. Du sover også gjerne ekstra dårlig om nettene nå så da er det vell unt å slappe av når en kan det. Slokner du i sofaen, fikk du ikke satt på maskinen med klærna eller bytta på senga, ikke ha dårlig samvittighet for det. Både du og den lille har godt av at du slapper litt ekstra av nå. 

Si ifra

Han eller eventuelt hun du lever sammen med stiller nok mer enn gjerne opp for deg når du trenger det, vi damer er bare ikke alltid like flinke til å spør. Vi gjør det heller selv og irriterer oss over ting som blir ikke gjort helt til glasset er overfullt og hormonene tar over, da eksploderer det og det hele blir til en krangel istedenfor. 

Massasje 

Enten om du går til en massør eller at samboer/kjæreste/ektefelle/forlovede masserer deg er alt godt for kroppen. Jeg synes det minste lille de kan gjøre er å gi oss en god massasje ett par ganger i uken. De 5-10 minuttene de gidder gjør oss veldig godt, jeg kjenner iallefall at alt av muskler i hele kroppen har gått av litt trykking. Har også selv tenkt å unne meg en massasjetime for gravide i førjulstiden eventuelt tidlig på nyåret, får se litt etter hva som passer.

Innkjøpene

Har du enda ikke begynt å handle inn noe som helst bør du gjerne få noen ting på plass, som seng/bedsidekrib, bilstol om det trengs og gjerne en vogn og stelleplass. Litt Bodyer og klær ellers trengs jo også, men jeg tror vi nå til dags har en tendens til å overhandle noe voldsomt. 

Egentiden

Litt det samme som med søvnen, snart er det ikke bare å dra ut døra i en fei for å treffe venninner, handle litt på butikken eller ta en spontan frisørtime. Bruk den siste tiden godt til å gjøre slike spontane ting. Gjerne vil du gjøre julebaksten med gode venninner, det skal iallefall jeg til uka og det gleder jeg meg enormt til. Har du lyst til å gjøre noe spesielt nå mens du enda kan? Det kan være alt fra bare og ha en kosedag i pysjamasen eller joggedressen hvor du ser en hel sesong av en god serie med noe snacks til eller en lunsjdate med ei venninne eller din kjære. Det er ekstra viktig med din kjære å sette av ekstra tid til hverandre nå, for snart er det ikke bare to lengre og da går nok det meste av tiden til den lille. Gå rett ut døra enten på tur, kino, kafe eller bare til et vennepar. Kos deg ordentlig. 

 Det kommer nok en ordentlig huskeliste over andre ting man også må huske på, men dette tar jeg når det nærmer seg ekstra gjerne helt i slutten på året eller i starten på det nye. Dette er det som er viktig før den helt siste tiden. Så husk det alle kommende foreldre, ta ekstra godt vare på tiden nå, lad opp. 

Bildene er fra turen vi gikk i går ettermiddag med Bella.

Vi skrives – Malin

Ukens

Tenk dere at neste gang jeg skriver et nytt innlegg om ukens så er det Desember, selv om jeg til nå føler November har gått veldig sent så kom Desember fort nok også. Gleder meg til å få opp julepynten iløpet av uken, og til at vi får vaska huset klart til juletider. Det trengs.

Ukens høydepunkt:

Klarer egentlig ikke å sette noen høydepunkt for uka egentlig, hele uka har vert veldig grei. Kost meg med venninner på ettermiddager som har gjort at uken faktisk har gått relativt fort. Er så glad for at jeg har så mange gode kjekke jenter rundt meg, de vet å ta vare på en gravid sjel. 

Ukens irritasjonsmoment: 

Det er vell at jeg har lyst til så mye mer enn jeg orker, i tillegg må jeg si at jeg virkelig hater bompenger. Føler vi får regninger i posten konstant og likte egentlig måten bompengeordningen var før. Selv om man ikke burde hatt de J bompengene i det hele tatt. 

Ukens cravings: 

Denne uken har jeg faktisk bare spist 3 Lions sjokolader. Det er ny rekord det, har faktisk en dobbelpakke liggende i skapet. Skal prøve å holde ut med å spise den til søndagsfilmen senere i kveld. Gleder meg til det!

Ukens bilde:

Synes dette bilde er så seriøst kult, det ble tatt rett etter jeg hadde hatt mine første dykk med luft 2 på rappen faktisk. Jeg var sykt dårlig, kaldsvettet og trodde jeg skulle besvime flere ganger på sikkert 1.5 time før det gav seg litt etter hvert. Det er en stor påkjenning å dykke flere meter ned i havet for en kropp altså. Adam som kom på denne kreative ideen, så glad for at han tvang meg :-p

DCIM100GOPROGOPR3848.JPG

Akkurat nå: 

Sitter jeg i stua å klikka nettopp på Robert (les robotstøvsugeren vår) som måtte starte akkurat nå og at jeg var alt for treg opp av sofaen. Adam har vert på natt og skal sove ett par timer etter å ha tatt hånd om alle disse alt for fulle julebordgjestene i løpet av natta. Tror han møter på mye merkelige mennesker på legevakten.  Nå bør jeg gjerne innta en frokost, men det eneste som faktisk frister er sjokoladefrokostblanding, hørtes ut som et sunt og godt valg. Jaja, spiser ordentlig sammen med min kjære når han våkner. 

Vi skrives – Malin

Sannheten om meg som gravid

Smile

Glede

Tårer

Lei

HORMONELL.

Jeg har alltid vert ei jente med egne meninger og med bein i nesa som sier hva jeg mener og vil uten å være redd for det. Etter at jeg ble gravid har jeg egentlig fortsatt å være sånn, bare at lunta ble klippa ned til 0.5 cm. Det skal ikke mye til før bomba sprenger her i disse dager, så lunta blir ikke akkurat lengre jo nærmere termin jeg kommer. Den som må holde ut dette er han jeg bor sammen med, min kjære Adam og han vår jammen meg gjennomgå noen dager. Det er ikke rart han der ut sånn her noen dager. Hehe 

 

Tenkte derfor og bare hylle mannen min litt i dette innlegget for herlighet så heldig jeg har som har en kjæreste, forlovede og samboer som virkelig står på for meg, eller oss da. 

Han kommer hjem med blomster, han tar meg med på weekendturer og passer generelt veldig godt på meg. Selv om han ikke alltid forstår alt så prøver han virkelig og det er jeg så takknemlig for. 

DCIM100GOPROGOPR3848.JPG

Jeg gråter til tider for alt og lunta mi er seriøst så for alt og er sikkert et sant monster å leve sammen med noen dager. En ting er sikkert og visst og det er at ingenting er vakrere enn å være en gravid kvinne… PÅ AVSTAND. I alle fall om du heter Malin. 

Tusen takk kjære, for at du er du og alt du gjør for oss <3

Vi skrives – Malin

Black friday

I dag er vi opptatt med litt juleshopping med jentene. Blir derfor litt stille herfra i dag. God helg ♡

Graviditetsoppdatering uke 30

I dag har vi fullført 71.7 prosent av graviditeten, den siste uka føler jeg har gått litt fort for en gangs skyld, og det er deilig det. Gleder meg sånn til å kunne pynte til jul nå i løpet av neste uke. Tenk at vi går inn i Desember neste lørdag, det er ganske kult, jeg kjenner nesten jeg blir som ett lite barn igjen. 

♥Termin: Selveste morsdagen det vet du, 10 Februar.

♥ Uker på vei: 29+1

Dager igjen: 80

Babyens størrelse og vekt: ca 36 cm lang fra hode til føttene og ca 1.4 kg i starten av uken og

1.58 kg i slutten av uken (Preglifeappen) 

♥ Kjønn: Han som skal kapre alle jentenes hjerter der ute.

♥ Navn: Det får dere alle vite når han ankommer

Utålmodig: Gleder meg veldig til å møte han, men han må være trygt og godt inne i magen noen måneder til, viktig at han blir stor og sterk. 

♥ Vektøkning: Startvekten min var på ca 56 kg, nå er jeg oppe i 67 Så ja, den fortsetter å stige den ja. 

♥ Hodet ned: Han vrir og vender på seg hele tiden. 

♥ Hodet festet: Nei

♥ Aktivitet innenfra: Ja, det er aktivitet, og han pleier å ha sine tidspunkt hvor han er veldig veldig aktiv. Kvelden til fredag sist uke var det nesten helt stille hele dagen så da endte det med fødeavdelingen for en sparketest, han hadde snudd seg innover og måtte vekkes med en dings for han sov i tillegg akkurat da  etter det sparket han i vei igjen. Herlighet så redd man kan bli når man merker at noe ikke er som det pleier der inne, heldigvis en logisk forklaring, men jeg tenker det er bedre med ett besøk ekstra enn at noe er galt og man ikke går. 

♥ Høygravid: Nope ikke ennå.

 ♥ Søvn: vet ikke om jeg vil snakke om det mer.

♥ Form: Den er lik, fikk sove godt natt til onsdag faktisk. Det var digg det, jeg våkner endel på ryggen eneste. Våkner med høy puls så må liksom snu meg tilbake på siden igjen. 

♥ Plager: lurer på om delene fra navlen og  ned rett forbi rumpa henger sammen noen dage, dingle dingle.

 Barnerom: Tror det er sånn noen lunde klart 

 Utstyr som trengs: Nå er vell det meste i boks, det fikk dere se sist uke. Mangler mer sånne småting som oljer, såper, kluter osv.

♥ Melk: Nei, ikke merket noe til den enda iallefall, er vell gjerne rundt hjørnet, kan bare vente litt til for min del da.

♥ Cravings: Faktisk så har jeg ikke hatt noen spesiell cravings siste uka, jeg bare spiser alt jeg kommer over.. salt og søtt… virkelig bra sikkert. 

Kynnere: jada, kommer inni mellom de

♥ Tungt: Ja, det blir ikke akkurat lettere nei

♥ Neste kontroll: Det er i midten på desember

♥ Strekkmerker: Ikke noen som jeg ikke hadde før jeg ble gravid, kjære gud la det bli værende slik. Kjenner huden strekker seg voldsomt nå, så redd jeg kommer til å få noen ja. 

♥ Tanker om fødselen: Gru gleder meg til den fortsatt, gruer meg til den ekstreme smerten, men gleder meg aller mest til gleden det bringer <3

Se på skjønnasen da, mammas nese er iallefall på plass. 

Vi skrives – Malin

Drømmehesten

Siden jeg har mitt faste innlegg på torsdager med gravidoppdateringer så tenkte jeg å vise litt TB bilder til tiden før jeg ble gravid i dag. 

I tiden før jeg ble gravid var hest min store lidenskap, og det er den vell egentlig fortsatt. Det meste av dagene etter jobb gikk til å være sammen med Vincent. Kos, møkking, ridning, sprangtrening, bakketrening og ikke minst stevner. Jeg savner det virkelig til tider og håper at etter graviditeten kan jeg begynne å ri litt igjen, det blir da vell og merke å låne hest i og med at min kjære Vincent har nytt hjem. Gjerne jeg får lånt han litt allikevel da. 

Det var så koselig å ha med seg verdens kjekkeste i stallen de dagene han hadde tid og mulighet til det! Livet er så herlig ute synes jeg <3 

Verdens snilleste med barn, de kunne både dulle, gi mat, sitte på å leie han rundt. Som et lite lam oppfører han seg rundt mennesker, så lenge menneskene rundt han er rolige og stoler på han. Han er fantastisk <3 

Det første stevne vårt <3 han var ei stjerne der også, selv om piloten oppå var pisseredd så hjalp han meg jaggu meg gjennom to hele baner med kun 1 riv i en av klassene. Superhesten!

Dette bilde over her er fra i sommer, selv om det ikke ble like mye ridning gjennom sommeren fant vi jaggu meg på masse annet gøy før du reiste til ditt nye hjem. 

Han er veldig god på å chille i boksen, slapper så godt av.

Det siste bilde er av vår første dressurtrening sammen, han har vert en helt utrolig hest fra dag en. Jeg kan egentlig ikke sette en peker på noe jeg kunne tenkt meg annerledes med han.

Han er virkelig drømmehesten min, savner han sånn. På stevner tok han meg alltid til mål og gjorde alltid sitt beste, håper jeg en dag får oppleve den ridefølelsen han gav meg igjen. 

Du er dypt savnet Vincent, selv om en alltid føler man kan gi det beste hjemmet for våre kjære firbente selv så vet jeg at han har det utrolig godt der han er nå også <3 

Vi skrives – Malin

Gravidsvømming

Det å slite med bekkenløsning i svangerskapet er vanlig, noen blir mildt rammet, andre hardere. En har til og med de som må bruke krykker for det blir veldig veldig ille. Derfor sier jeg bare, pass på dere selv når dere venter en liten, du skal kunne være der og fungere når den lille kommer til verden også.

Hvordan føles bekkenløsning? Tro meg, du kjenner det når det står på, hvis jeg skal forklare det på min måte så føles det ut som veldig vondt i korsryggen og lenger ned, noen ganger stråler det fremover i samme høyde som bak, mot lysken liksom. Du sliter med å gå fort, med stor gange, trapper er grusomt og å bøye seg blir ikke bedre med tiden. Du våkner om natten ca hver eneste gang du snur på deg og blir generelt sliten av konstant verk. Noen dager er bedre enn andre heldigvis, og for meg var redningen gravidsvømming, eller bading generelt. 

(bilde er fra hotellet vi var på i helgen)

For meg hjelper det voldsomt, hver tirsdag har ei jordmor svømming på Havnaberg her i Haugesund, det er et veldig rimelig tiltak som er satt i gang. Ca annen hver gang er det også instruktør som gjør øvelser med oss, dette bruker vi å gjøre også utenom når hun ikke er der. Dette gjøres helt i ens eget tempo og får en vondt skal man stoppe. 

(bilde: haugesund kommune)

Dette er noe som iallefall fungerer veldig godt for meg og mitt bekken, dager med basseng fungerer jeg veldig mye bedre og det kjennes som om jeg faktisk har litt til overs. Har du ett basseng i nærheten, gjerne ett som ikke er iskald så ta å flyt litt. Du vil føle deg så utrolig mye lettere, det er helt fantastisk. 

Her i Haugesund og for de som bor i vår kommune betaler vi kun 30 kr per gang vi er der å svømmer, synes det er utrolig rimelig og virkelig verd det.  Svømmingen er hver Tirsdag kl 11-12 på Havnaberg. Det er også veldig koselig for en møter andre i samme situasjon som en selv, så en får vert litt sosial også, en har også jordmor tilstede hvis en har spørsmål om hva det nå enn måtte være. 

Har du ikke tilgang på basseng, tapp godt i badekaret hjemme å bare ligg å dypp, det hjelper. 

Vi skrives – Malin