Skal du bli pappa? Husk dette

Hvis du skal bli pappa i fremtiden, gjerne ikke så langt frem i tid er dette noe du bør sjekke ut. Jeg og min kjære satt å snakka om dette for en tid tilbake. Hvor annerledes det er å bli pappa. For vi som går med barnet inne i magen, vi kjenner på det og føler det på hele oss, mens for den kommende pappaen er du egentlig “bare” deg kjæresten, samboeren, forloveden eller kona som er ekstra hormonell og har en voksende mage, det er nok mer surrealistisk for menn enn kvinner at de skal bli foreldre. 

Jeg tror ikke det gikk opp for Adam før vi var på vår første ultralyd sammen, og spesielt den når vi fikk vite kjønnet. Spesielt på den ultralyden kunne du se at han ble så rørt. I denne bloggen tenkte jeg like vell å komme med tips til den kommende pappaen, og hva han kan gjøre for å gjøre hverdagen bedre for den hormonelle, gravide kvinnen han mest sannsyjnlig bor sammen med. 

♥ Tilby deg å handle – ja det er egentlig en ganske liten ting, men når du enten henger over doskåla eller er i slutten på svangerskapet eller bare er sliten og trenger litt ekstra er det ingenting som nesten er bedre enn å slippe sånne små ting. 

♥ Bli med ut å handle til baby, engasjer deg litt – Dette er ganske viktig, vi trenger å føle at du er der at du vil være der hele tiden og at du gleder deg like mye som oss. Det gjør kanskje også at du selv forstår bedre at det nærmer seg. Du skal bli pappa. 

♥ La oss få slappe av når vi føler vi trenger det – Dette er så viktig, ikke se på oss som om vi er super late, å være gravid er forskjellig for alle. 

♥ Still opp hjemme der det trengs, ikke gå forbi kjøkkenet med full oppvaskmaskin eller utsett plenklippen – Vi trenger at det ser ok ut rundt oss, og tro meg ei som er gravid prøver så godt hun kan å ha det ryddig og reint. Det heter nesting, slå det opp eller sjekk tidligere innlegg. Oppvaskmaskinen er et helvete å rydde ut av med bekkenplager, og plenklipping er heller ikke optimalt. Siste sjanse nå før vinteren setter inn. 

 Vær romantisk, ta ekstra godt vare på oss – Still opp, lag det koselig. Frokost på senga til den som liker det, tenn lys, se en jentefilm sammen med henne. Vi føler oss som regel ikke helt på topp og trenger at du viser at du er der og at du elsker oss uansett, ingen over og ingen ved siden av. Tro meg jeg er ikke alene om å føle meg usikker om både utseende og alt ellers i forholdet på denne tiden. Vi jenter setter spørsmål ved ting uten å være gravid, når vi er gravide blir det ikke bedre. Vis deg, vis at du elske henne, blomster er også en stor slager her ♥ Vi får aldri nok oppmerksomhet.

♥ Følg henne til jordmor, ultralyd eller legen– Iallefall tilby deg ALLTID å bli med henne, si du kan ta fri fra jobben. Vi sier heller nei om vi vil gå alene. 

♥ Føl på magen hennes, kos med den om dere begge liker det– veldig koselig om dere begge liker det, og du vet at litt ut i svangerskapet så kan babyen høre deg som pappa. Jordmor fortalte Adam sist vi var på kontroll at babyer liker mørke stemmer inne i magen, så pappaer: PRAT. 

♥ Humørsvingningene, ja hva kan man si. Hold ut – Vi innser det nok ikke alltid før etter ei stund med diskusjon eller til og med krangling, men hormonene tar litt overhånd. Prøv å ikke lage en diskusjon større enn den trenger å være, du må være den kloke her. Følelsene tar overhånd hos iallefall meg. 

Vi skrives – Malin

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg